Möt tandsköterska Johanna Ene

Möt tandsköterska Johanna Ene

Jag heter Johanna Ene, är utbildad tandsköterska sedan 2012 och verksam strax utanför Göteborg. Utanför klinikens väggar skriver och fotar jag för min egen blogg och brinner för att lyfta ämnen som kan göra skillnad. 

De senaste två åren har jag jobbat i receptionen på klinik, och det är faktiskt först som receptionist jag fått möta fler patienter med problem av afte, eller misstänkt afte. Många gånger är det just i första kontakten per telefon som patienten berättar om sina problem.

Vissa vet med sig att de har afte, och ringer för att få råd. Andra har plötsligt fått bekymmer av blåsor i munnen som gör väldigt ont och söker vård. Under pandemin har det varit extra viktigt att kunna ge råd över telefon, både då patienter ringt men inte kunnat besöka tandvården på grund av sjukdom eller karantän, och även för att avlasta kliniken och behandlarna.

Jag minns särskilt en mamma som ringde för sin dotters räkning. Dottern hade så ont i munnen att hon inte kunde äta och var verkligt förtvivlad. Jag gav de råd jag kunde. Men jag ska ärligt säga att de kändes torftiga. Trots att mamman var tacksam kände jag mig otillräcklig.

Ofta ser jag kollegor som söker information om afte. Jag känner själv att min kunskap brister och tycker att jag skulle kunna hjälpa patienter mycket mer redan per telefon. Vi tandsköterskor i receptionen är en stor tillgång då vi har kompetensen att ge råd som faktiskt hjälper.

Jag tycker att Afte.info tillsammans med deras nätverk för både patienter och yrkesverksamma är ett jättebra initiativ. Vi behöver mer kunskap om afte, och vi behöver hitta varandra för att dela med oss av det vi kan.

Aftegruppen – för dig med Afte, en Facebook-grupp. För mig som tandsköterska är denna grupp mycket värd, då jag får patientens perspektiv samt snappar upp smarta husmorsknep.

Aftenätverket på LinkedIn, ett nätverk om Afte för yrkesverksamma inom
bla tandvård, sjukvård, apotek och hälsobranschen. Ett bra sätt att dela information med dina kontakter i branschen.

Mitt mål är att med mer kunskap bli en större tillgång för patienter redan innan de bokat en tandläkartid.

Varma Hälsningar
Johanna Ene, tandsköterska
www.tandskoterskan.net