Möt tandläkare Carl Emil Rexman

Möt tandläkare Carl Emil Rexman

Mitt namn är Carl Emil Rexman. Född och uppvuxen i Malmö.

Jag bor tillsammans med min fru och mina två små söner i ett gammalt hus ute på landet utanför Landskrona i Skåne. På min fritid, om jag nu har någon sådan, blir det mycket arbete med huset, busande med pojkarna och så mycket utomhussporter jag hinner med; mountainbike, skidor, löpning (blir inte så mycket av något av det om jag ska vara ärlig 😊).

Jag arbetar som tandläkare med 22 av de bästa medarbetarna inom tandvårdssverige på en privatklinik, Tandvården Skeppsbron, i gamla posthuset i Malmö. 

Att jag började på tandläkarhögskolan för snart 15 år sedan var från början mest en kompromiss mellan min vilja att arbeta med händerna och strävan efter att utbilda mig inom akademin.

Jag har ända sedan studietiden varit mest intresserad av frågor kring kirurgi och medicin när det kommer till munnen och tänderna. Att så många patienter besväras av afte och vi kollektivt har så få svar känns ofta frustrerande och man känner, som ”expert”, att man ofta sitter på pottkanten utan några vettigare svar än tandläkarna för 30 år sedan kom med.

Under uppväxten hade jag själv måttliga besvär med afte under vissa perioder men har som vuxen sluppit det i större utsträckning.

När en patient kommer till mig med RAS får de allt som oftast råden att undvika NLS (SLS), vara noga med munhygienen och själv försöka härleda om besvären kan komma från någon födoämnesallergi. Utöver detta kollar jag igenom munnen efter vassa kanter och om tidigare tandvård är utfört med något särskilt material som skulle kunna vara grund till besvären. Tecken på stress och spänningar i nacke och axlar kan många gånger ses på tunga och kinderna och detta kan leda till diskussion om sömnbesvär och apné.

Att det sker forskning på ämnet RAS är väldigt välkommet och om det visar sig att kosttillskott kan lindra eller till och med bota besvären kommer jag vara den första att rekommendera det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *